У білорусі анонсували перевірку військової частини, яка знаходиться під Мінськом. Про це повідомляє  міноборони білорусі, інформує УНН.

Військова частина №06752 розташована в селищі мачулищі, приблизно за 12 кілометрів від Мінська.

«Сьогодні відповідно до Плану підготовки впс та військ ППО розпочалася раптова перевірка бойової та мобілізаційної готовності військової частини 06752, яка проходитиме протягом місяця», - ідеться у повідомленні.

У ході перевірки відпрацьовуватимуться низка питань, основними з яких стануть заклик та відновлення навичок військовозобов'язаних, зняття зі зберігання військової та спеціальної техніки з метою перевірки її боєздатності.

У вересні 2021 року білорусь та росія провели масштабні військові навчання «Захід-2021» та створили спільний центр військової підготовки у місті Гродно. У листопаді 2021 року дві держави ухвалили нову військову доктрину в рамках Союзної держави, в якій наголошується на необхідності більш тісної двосторонньої співпраці.

Крім того, безпосередньо перед вторгненням росії до України 24 лютого 2022 року лукашенко дозволив російським збройним силам провести тижневі військові навчання на території країни. Навчання, які отримали назву Allied Resolve 2022, дозволили росії перекинути свою військову техніку та війська на територію білорусі неподалік кордону з Україною. Згідно з звітом НАТО, до 24 лютого російські бойові сили в білорусії налічували 30 тисяч осіб.

Більше того, лукашенко не заперечував проти використання путіним території білорусі як стартовий майданчик для вторгнення російських військ в Україну. З того часу надходили численні повідомлення про пуски літаків та ракет з білорусі у бік України.