Влада США продовжить вводити санкції проти російських компаній, що беруть участь в будівництві газопроводу "Північний потік - 2".

Про це помічник президента Сполучених Штатів з національної безпеки Джейк Салліван заявив в ефірі телеканалу CNN, передає УНН.

"Що стосується "Північного потоку - 2", ми ввели санкції відносно декількох російських компаній. Ми відмовилися від санкцій тільки у відношенні двох ... - громадянина Німеччини та швейцарської компанії. Суть в тому, що, коли президент Байден вступив на посаду, "Північний потік - 2" був на 90% завершений ... Питання до нас полягало в тому, чи будемо ми переслідувати безпосередньо наших європейських союзників і друзів, використовуючи наші повноваження в плані введення санкцій. Тут президент Байден сказав: "Я не готовий до цього, що я буду робити, так це продовжувати застосовувати кожні 90 днів рестрикції щодо російських організацій, що беруть участь в будівництві "Північного потоку - 2". Він робив це і буде робити далі", - заявив Салліван.