На нафтову галузь Казахстану посипалися неприємності після обіцянки президента Казахстану Касим-Жомарт Токаєва збільшити постачання нафти до Європи.

У Казахстані на нафтогазовому родовищі Тенгіз вибухнула труба, загинули двоє робітників 1985 року народження, ще троє поранено. Про це повідомляє INTERFAX.RU.

Вибух стався 6 липня у Жилиойському районі. Інцидент розслідується за статтею порушення правил охорони праці (ч. 3 ст. 156 Кримінального кодексу Казахстану).

Повідомляється, що нафтогазове родовище Тенгіз, розробкою якого займається компанія Тенгізшевройл (ТШО), одне з найбільших у Казахстані, запаси нафти становлять 3,2 млрд тонн. Розташоване на території Атирауської області.

"Зараз ТШО займається розширенням видобутку на Тенгізі (ПБР-ПУУД), вартість проекту оцінена в $45,2 млрд. Завершення планується в 2023 році. Учасниками ТОВ Тенгізшевройл є Chevron (50%) та ExxonMobil Kazakhstan Ventures Inc (25%), нацкомпанію КазМунайГаз (20%), а також російсько-американське СП LUKArco (5%). Компанія працює з 1993 року", - йдеться у повідомленні.

Українське видання Дзеркало тижня зазначає, що на нафтову галузь Казахстану посипалися неприємності після обіцянки президента Казахстану Касим-Жомарт Токаєва збільшити постачання нафти до Європи.