Від удару стихії постраждала одна людина - пожежника було доставлено до лікарні із проблемами дихання.

Станом на вечір суботи, 23 липня, пожежні служби Греції борються із 53 лісовими пожежами по всій країні. Найбільші загоряння спостерігаються у національному парку Дадія-Лефкімі-Суфліон у районі Еврос та на острові Лесбос в Егейському морі. Про цеповідомляє газета Kathimerini з посиланням на рятувальників.

"Основні фронти вогню зараз знаходяться в національному парку Дадія в області Еврос, у районі пляжу Ватера на Лесбосі, в містечку Акрітохорі в області Месінія на півострові Пелопоннес і в області Гревена на півночі країни", - уточнили у відомстві.

Як зазначено, пожежу в нацпарку гасять уже понад дві доби. Із займанням борються 320 пожежників на 68 автомобілях, а також 13 піших груп, співробітники лісової служби з технікою, військові та пожежники-добровольці. До темряви у боротьбі зі стихією брали участь шість літаків та дев'ять вертольотів.

Майже добу триває гасіння сильної природної пожежі і на Лесбосі. Влада провела евакуацію мешканців та туристів у курортному поселенні Ватера, куди досягло полум'я.

Повідомляється про одного постраждалого від удару стихії - пожежника було доставлено до лікарні із проблемами дихання.

 

 

 

 

 

 

 

 

Нагада