Саудівська Аравія та інші члени ОПЕК можуть збільшити видобуток на тлі швидкого запровадження ембарго на нафту з Росії, стверджують ЗМІ.

 

Світові ціни на еталонні сорти нафти втратили у ціні більш як 5% на тлі можливого збільшення видобутку сировини країнами ОПЕК. Про це свідчать дані торгів у понеділок, 21 листопада.

 

Так вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent із постачанням у січні на лондонській біржі ICE Futures впала на $4,77 (-5,44%) – до $82,85 за барель.

 

У свою чергу, ф'ючерси на нафту WTI з постачанням у грудні на Нью-йоркській товарній біржі обвалилися на $4,33 (-5,41%) – до $75,78 за барель.

 

Ціни на "чорне золото" почали падати після публікації статті у газеті The Wall Street Journal про те, що Саудівська Аравія та інші країни – члени ОПЕК обговорюють збільшення видобутку на 500 тисяч барелів на добу.

 

Це може допомогти їм подолати розбіжності з адміністрацією президента США Джо Байдена і зберегти потік нафти на тлі спроб країн Заходу стримати нафтову промисловість Росії. Рішення може бути прийняте на зустрічі ОПЕК+ 4 грудня – за день до того, як ЄС запровадить ембарго на російську нафту, а країни G7 планують запровадити обмеження цін на російську нафту, що потенційно може вивести її поставки з ринку.