Президент США Джо Байден продовжив санкції проти Білорусі на національному рівні, введені
16 червня 2006 року, з огляду на дії та політику деяких членів уряду та інших осіб, що підривають демократичні процеси та інституції держави. Про це йдеться на сайті Білого дому, пише УНН.

“Дії та політика певних членів уряду Білорусі та інших осіб продовжують створювати незвичну та надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці США. З цієї причини національні санкції, введені 16 червня 2006 року, повинні діяти і після 16 червня 2021 року”, — йдеться у повідомленні. Додають, що санкції продовжили строком на 1 рік.

Після перемоги Олександра Лукашенка на виборах 2006 року США ввели санкції щодо Мінська через порушення прав людини. Це стосувалося заборони надавати фінансування, товари або послуги особам, які потрапили в санкційний список, і навпаки. До списку санкцій увійшов, зокрема, сам Лукашенко.

Серед компаній, на які поширювалися санкції — “Белнефтехим” і його американське представництво, “Белшина”, “Гродно Азот”, “Гродно Хімволокно”, “Лакокраска”, “Нафтан”, “Полоцьк-Скловолокно”, Білоруський нафтовий торговий дім.

Зараз під санкції потрапляють “виробник шин, підприємство з виробництва добрив, а також виробник фарб”.