Представник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі зазначив, що це питання усієї європейської структури безпеки.

Сполучені Штати продовжать надавати фінансову підтримку Україні, яка виборює свій суверенітет. Про це сказав представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі в інтерв'ю CBS News.

Кірбі підкреслив, що надання допомоги Україні мало велику підтримку обох сторін у Конгресі – демократів і республіканців – усі вісім місяців, які триває війна.

"Усі усвідомлюють, що це більше, ніж захист Херсона, Києва або, скажімо, Слов'янська, – це про суверенітет, це питання всієї європейської структури безпеки, яка суттєво змінилася сьогодні. І це питання нашої національної безпеки", – наголосив Кірбі.

Він прокоментував також заяву лідера Республіканської партії у Палаті представників США Кевіна Маккарті про те, що у разі перемоги на виборах до Конгресу – республіканці можуть істотно скоротити підтримку України.

"Ідеться не про те, щоб "виписувати Україні відкритий чек". Йдеться про те, що ми повинні підтримувати наших партнерів, продовжувати забезпечувати їм можливість захищати себе, свій суверенітет... Ці вісім місяців обидві палати Конгресу підтримували наші зусилля, я впевнений, що ми з Конгресом продовжимо надавати додаткову фінансову підтримку Україні до кінця", – заявив Кірбі.