Сполучені Штати та Канада у п'ятницю також висловили підтримку членству України в НАТО, але утрималися від обіцянок прискорити її прийняття.

Про це повідомляє УНН з посиланням на BBC.

"Ми рішуче підтримуємо вступ до НАТО країн, які прагнуть приєднатися та які можуть розширити можливості НАТО", - заявив у п'ятницю журналістам держсекретар США Ентоні Блінкен.

Президент України Володимир Зеленський заявив у п'ятницю, що Україна подає заявку "за прискореною процедурою" на членство в оборонному альянсі.

Щодо сьогоднішньої пропозиції Президента прискорити прийняття України Блінкен сказав, що "для цього існує процес, і країни продовжуватимуть дотримуватися цього процесу".

За правилами НАТО будь-яке рішення про прийняття нового члена має бути одностайним.

Угорщина в минулому особливо активно виступала проти ухвалення України, але й інші європейські країни-члени Альянсу також не поспішали запросити до своїх лав країну, яка перебуває у стані війни, що зобов'язувало б Альянс стати на її захист.

Нагадаємо

Міністри закордонних справ країн Балтії, Урмас Рейнсалу, Едгарс Рінкевичс і Габріеліус Ландсбергіс, привітали швидке прийняття України в НАТО.