Сполучені Штати Америки, Канада та Велика Британія ввели нові санкції стосовно Білорусі після примусової посадки літака Ryanair в Мінську. Так, Державний департамент США, зокрема, повідомив про введення американських санкцій стосовно ще 16 фізичних та 5 юридичних осіб, передає УНН.

У заяві сказано, що введення санкцій введено спільно з Канадою, Європейським Союзом і Великою Британією.

Так, у заяві зауважується, що США наклали візові обмеження на 46 білоруських чиновників. Внесені до списку займають ключові посади в Адміністрації Президента, Комітеті державної безпеки (КДБ), внутрішніх військах країни, Головному управлінні з боротьби з організованою злочинністю і корупцією МВС, УВС Брестського облвиконкому та Центрі ізоляції правопорушників на Акрестіна в Мінську.

Окрім того, Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США повідомляє про ще 16 фізичних та п'ять юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції.

"Зазначені особи зіграли значну роль в блокуванні незалежних ЗМІ, політично мотивованих арештах і винесенні вироків мирним демонстрантам, журналістам і політикам; брали участь в невиправданих рейдах у будівлях і штабах опозиції, в жорстокому поводженні з несправедливо затриманими, включаючи тортури", - йдеться в заяві.

Відзначається також, що країна ввела візові обмеження загалом для 155 осіб за підрив демократичних інституцій у Білорусі, включаючи фальсифікації виборів 9 серпня і за жорстокі репресії, що послідували за ними.

Канада своєю чергою ввела санкції проти 17 фізичних осіб і п'яти компаній з Білорусі через порушення прав людини та після інциденту з літаком в Ryanair в Мінську, повідомляє Міністерство закордонних справ країни.

Велика Британія, за повідомленням уряду країни, також ввела нові санкції проти Білорусі. Обмеження накладені на 11 фізичних осіб та дві організації.

21 червня Європейський Союз ввів четвертий пакет санкцій ЄС проти Білорусі, який торкнеться 86 фізичних та юридичних осіб.