Син королеви Єлизавети II принц Ендрю, звинувачений у зґвалтуванні, позбавлений військових звань та королівського патронажу, повідомила пресслужба Букінгемського палацу, інформує УНН.

"Зі схвалення та згоди королеви почесні військові звання та королівські патронажі герцога Йоркського повернуті королеві. Герцог Йоркський не виконуватиме жодних публічних обов'язків і захищатиме себе в цій справі як приватна особа", - йдеться у заяві.

Раніше правозахисниця Вірджинія Джуффре подала позов до федерального суду Манхеттена.

Джуффре звинувачує принца Ендрю у трьох епізодах зґвалтування. Вперше вона була змушена вступити у статевий зв'язок із принцом у лондонському особняку світської левиці Гіслен Максвелл, другий випадок стався в особняку фінансиста Джеффрі Епштейна, третій – на його приватному острові. Позивачка наголосила, що в момент скоєння передбачуваного злочину їй було 17 років.

Принц Ендрю раніше заявляв, що не вступав у зв'язок із Джуффре.

Герцог Йоркський Ендрю може бути позбавлений права використати титул Його Високості. Таке рішення може бути ухвалене, якщо принц Ендрю програє в американському суді справу зґвалтування американки Вірджинії Джуффре.

У цьому випадку принца Ендрю також попросять відмовитися від зв'язків з благодійними організаціями, що залишилися, і відправлять у форму "внутрішнього вигнання".