Судновласник-мільярдер Онассіс був одним з декількох високопоставлених друзів Черчилля, яким він дарував свої натюрморти і пейзажі.

На аукціоні в Нью-Йорку продадуть картину Вінстона Черчилля "Рів, Брекклс", яку покійний прем'єр Великої Британії подарував судноплавному магнату Арістотелю Онассісу в 50-х роках минулого століття. Про це в суботу, 5 червня, повідомляє Al Jazeera.

Картина Уїнстона Черчилля буде виставлена ​​23 червня на аукціон Phillips в Нью-Йорку з оцінкою від 1,5 до 2 мільйонів доларів.

Пейзаж був написаний Черчиллем в 1921 році і залишався в його особистій колекції протягом 40 років. Після того, як наприкінці 1950-х років зав'язалася дружба з судноплавним магнатом Аристотелем Онассісом, Черчиль вирішив подарувати йому картину, удостоївши його честі серед обраних, зокрема таких як королева Єлизавета і Дуайт Д. Ейзенхауер.

Довгий час картина була виставлена ​​в салоні яхти Онассіса "Крістіна", де вона висіла поруч з полотнами Ель Греко, Піссарро, Гогена і Вермеєра.

Коли Онассіс помер в 1975 році, дочка передала яхту в дар уряду Греції. Колекція залишилася в сім'ї, а картина Черчилля була поміщена на зберігання.

Як зазначає видання, останнім часом роботи британського політика користуються популярністю на торгах. Так в березні один покупець придбав на аукціоні Christie's відразу три картини, написані Черчиллем, за $ 16 млн.

У 2014 році його полотно "Ставок з золотими рибками в Чартуелл" пішло з молотка за $ 2,7 млн.

Черчилль був художником-аматором, він написав за життя понад 500 картин.