Під нові санкції потрапили держпідприємство Белаеронавігація і три банки - Беларусбанк, Белінвестбанк і Белагропромбанк.

Федеральна рада Швейцарії в середу, 11 серпня, прийняла рішення посилити санкції проти влади Білорусі. Про це йдеться в заяві швейцарського уряду.

"Швейцарія глибоко стурбована ситуацією із правами людини в Білорусі, яка поступово погіршується, і відсутністю діалогу між керівництвом країни та громадянським суспільством. Швейцарія продовжує закликати Білорусь до дотримання міжнародних зобов'язань у сфері прав людини, які включають повагу права на свободу думок, асоціацій і мирних зборів, до звільнення всіх незаконно затриманих і до розслідування звинувачень у тортурах або жорстоке поводження з боку силових структур", - зазначено в документі.

Так, нові обмеження торкнуться, зокрема, фінансового сектора республіки. Санкції забороняють:

  • продаж, поставку або експорт обладнання, технологій або програмного забезпечення, яке може бути використане для моніторингу або перехоплення білоруською владою даних з інтернету і телефонного зв'язку;
  • продаж, поставку або передачу предметів подвійного призначення, які можуть бути використані у військових цілях;
  • імпорт, придбання або переміщення деяких видів продукції калійної і нафтопереробної галузей.

Крім того, під санкції Швейцарії потрапили держпідприємство Белаеронавігація і три банки - Беларусбанк, Белінвестбанк і Белагропромбанк.

"Посилюючи санкції щодо Білорусі, Швейцарія рівняється на різні рішення, прийняті у червні Європейським Союзом", - підкреслили в уряді.