Французькі органи охорони здоров’я у вівторок повідомили, що зареєстрували 271 686 нових випадків зараження Covid-19, що є найвищим показником на сьогоднішній день, інформує УНН.

Більш заразний варіант коронавірусу Omicron збільшив кількість підтверджених випадків у Франції до понад 160 000 на день минулого тижня і понад 200 000 протягом чотирьох днів поспіль у вихідні.

Згідно з офіційними даними, Франція в суботу стала шостою країною у світі, яка повідомила про понад 10 мільйонів випадків зараження Covid-19 з моменту спалаху пандемії.

У новій спробі боротьби з передачею Covid французькі депутати в понеділок почали обговорення проекту закону, який вимагатиме вакцинації більшості людей від Covid-19 перед тим, як увійти в громадські місця. Законопроект зобов’язує людей демонструвати підтвердження вакцинації, а не лише негативний тест на COVID-19 або підтвердження того, що людина одужала від коронавірусу, для доступу до громадських місць і транспорту.

Головний захід законопроекту, який отримав назву "пропуск на вакцину", спрямований на те, щоб переконати 5 мільйонів невакцинованих людей у ​​Франції віком від 12 років зробити щеплення.