Показники смертності від коронавірусу пов'язані з рівнем тестування в різних країнах і багато випадків зовсім не фіксують, заявили незалежні дослідники.

Пандемія коронавірусу забрала життя 6,9 мільйона осіб у всьому світі, що більш ніж удвічі перевищує офіційну статистику. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на дані Інституту показників і оцінки здоров'я (IHME) Вашингтонського університету.

IHME - незалежна дослідницька організація в сфері охорони здоров'я. Як зазначає агентство, в минулому на неї посилався Білий дім, а за звітами уважно стежать офіційні особи в сфері охорони здоров'я.

Дослідження, проведені інститутом, показали, що більшість випадків смертей від COVID-19 не реєструються належним чином, оскільки в більшості країн фіксують лише ті летальні випадки, які відбуваються в лікарнях або у пацієнтів з підтвердженою інфекцією.

У IHME наголосили, що офіційні показники смертності від коронавірусу багато в чому залежать від рівня тестування в різних країнах.

Фахівці інституту провели аналіз шляхом порівняння очікуваних смертей від усіх причин, заснованих на допандемічних тенденціях, з фактичною кількістю усіх смертей, викликаних пандемією.