Радник президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Сполучені Штати вважають, що процес вступу України до НАТО «слід розпочати в інший час». Про це повідомляє УНН.

«Сполучені Штати десятиліттями чітко давали зрозуміти, що ми підтримуємо політику відкритих дверей для НАТО. Будь-яке рішення щодо членства в НАТО приймається між 30 союзниками та країнами, які прагнуть приєднатися», — сказав Салліван журналістам на брифінгу в Білому домі.

Ща словами радника, найкращий спосіб для США підтримати Україну — це практична підтримка на місцях в Україні, і «що процес у Брюсселі слід розпочати в інший час».

Раніше в п’ятницю генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що країни-члени альянсу підтримують «право України обирати власний шлях», але попередив, що будь-яке рішення про членство має прийматися всіма 30 членами альянсу.

Нагадаємо

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати та Канада у п'ятницю також висловили підтримку членству України в НАТО, але утрималися від обіцянок прискорити її прийняття.