Деякі американські санкції вже кодифіковані і не залежать від президента, говорить Пєсков.

Представник Кремля Дмитро Пєсков коментуючи наміри США ввести нові санкції проти Росії, заявив, що це вже не залежить від президента Джо Байдена, оскільки низка санкцій є кодифікованими, повідомляє Інтерфакс.

"Ми знаємо про можливі санкції, які кодифіковані. Справа в тому, що деякі санкції кодифіковані, і їхнє введення вже навіть не залежить від волі президента США... В плані своїх санкційних устремлінь і такої санкційної залежності Вашингтон демонструє сталість і одночасно непередбачуваність", - сказав Пєсков.

Він зазначив, що в Росії аналізують ситуацію про те, які можуть бути санкції з боку США, прораховуються різні варіанти. "Поки дійсно неабияка частка непередбачуваності. Передбаченими є тільки ті санкції, які верифіковані", - сказав Пєсков.

Також він зазначив, що в Москві розуміють, що незважаючи на позитивні підсумки саміту РФ-США в Женеві, Вашингтон продовжить лінію на стримування РФ.

Пєсков також заявив, що Москва продовжить діалог з Вашингтоном, а також роботу з європейськими партнерами щодо якнайшвидшого запуску проекту Північний потік-2.

"Що стосується протидії "Північному потоку", ми чули заяви вже після саміту (в Женеві) про те, що Америка продовжить лінію проти цього проекту", - сказав Пєсков.