Позачергові президентські вибори у країні відбудуться за місяць. Проте Бердимухамедов залишає за собою посаду голови верхньої палати парламенту.

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов заявив про намір поступитися своєю посадою молодому керівнику. У суботу, 12 лютого Интерфакс із посиланням на представника ЦВК республіки повідомив, що позачергові вибори президента Туркменістану заплановані на 12 березня.

Зазначається, що на засіданні Народної Ради в п'ятницю Бердимухамедов, який обіймає посаду президента 15 років, заявив про намір поступитися своєю посадою молодому керівнику, залишивши за собою лише посаду голови Халк Маслахати (верхньої палати парламенту) країни.

Пізніше він доручив ЦВК розпочати підготовку до проведення позачергових президентських виборів.

Зараз в уряді Туркменістану посаду віце-прем'єра обіймає син президента Сердар Бердимухамедов, який займається фінансово-економічним комплексом з липня 2021 року.

Згідно з Конституцією Туркменістану, президент обирається терміном на сім років. Чергові президентські вибори мали відбутися 2024 року.

Як відомо, Бердимухамедов відомий своїми неординарними вчинками. Так, минулого року він змусив усіх чиновників країни поголитися наголо і носити національні тюбетейки після оголошення в країні жалоби через смерть свого батька. Раніше в Туркменістані бюджетницям заборонили фарбувати волосся та робити манікюр.