Сьогодні, 26 лютого, США завдали повітряного удару по підтримуваним Іраном бойовикам у Сирії, що стало першою військовою акцією, здійсненою адміністрацією президента  Джо Байдена. Про це повідомляє  BBC.

Пентагон заявив, що удар знищив кілька об'єктів і був завданий у відповідь на напади на персонал США і коаліції в Іраку.

За інформацією представника іракської міліції, в результаті було вбито одну людину, четверо отримали поранення.

Сирія засудила напад, назвавши його поганим знаком із боку нової адміністрації США.

Пентагон заявив, що удар по території біля іракського кордону на сході Сирії був адекватною військовою відповіддю, що було зроблено разом із дипломатичними заходами, включно з консультаціями з партнерами по коаліції.

На початку лютого в результаті ракетного обстрілу американських цілей з боку бойовиків одна людина загинула і п'ятеро отримали поранення. Обстрілу піддалися об'єкти в районі міста Ербілі, серед іншого військова база, що використовується коаліцією під керівництвом США.

Ракети також поцілили по базах США в Багдаді, зокрема по Зеленій зоні, в якій знаходиться посольство США й інші дипломатичні місії.

В Іраку перебуває близько 2500 американських військовослужбовців, які допомагають іракським силам у боротьбі з терористичною організацією Ісламська держава.

28 серпня 2020-го четверо американських військових постраждали після того, як їх бронеавтомобіль у Сирії наздогнали і протаранили росіяни на бронетранспортері.

Після цього США направили до Сирії бойові машини Bradley, персонал і радарне обладнання.