Дочірнє підприємство німецької перестрахувальної компанії Munich RE у вівторок повідомило, що перестає надавати послуги зі страхування будівництва газопроводу “Північний потік-2” через загрозу введення санкцій з боку США.

Про це з посиланням на заяву компанії повідомило агентство Reuters, пише УНН.

“Munich Re Syndicate повідомила про припинення (страхування) “Північного потоку-2”, — заявила агентству представник компанії, не повідомивши інших подробиць.

Раніше швейцарська компанія Zurich Insurance Group припинила надання підпадають під санкції США страхових послуг в зв’язку з проектом будівництва газопроводу “Північний потік-2”.

Проект “Північний потік-2” передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд куб. м в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Роботи були припинені в грудні 2019 року, після того, як швейцарська Allseas відмовилася від прокладання труб через можливі санкції з боку США. Але в грудні 2020 року Nord Stream 2 AG відновила прокладку труби, побудувавши 2,6 км трубопроводу у винятковій економічній зоні Німеччини.

Раніше американські ЗМІ повідомили, що у Зеленського говорять про розчарування українців в позиції Байдена по “Північному потоку-2”.

Минулого тижня Кремль відреагував на інформацію про плани США щодо нових санкцій проти трубопроводу.

Адміністрація США на чолі з президентом Джо Байденом почала переговори з керівництвом Німеччини з метою визначити майбутнє проекту “Північний потік-2”.

Раніше газета Financial Times повідомила, що ФРН розраховує переконати США відмовитися від санкцій проти “Північного потоку-2”. Зокрема, німецькі політики розглядають можливість застосування механізму, який дозволить Німеччини самостійно перекрити “Північний потік-2”, якщо Росія, наприклад, буде тиснути на Україну і довільно скоротить поставки через її газотранспортну систему.

Як стало відомо недавно переговори почнуться після того, як будуть зайняті і затверджені важливі пости в американських міністерствах. Однак обидві сторони сигналізували про готовність до компромісів. Основною темою на переговорах — стане Україна.