Журналістка виступала проти війни в Україні від початку повномасштабного російського вторгнення.

Відому російську журналістку та автора кулінарних книг Ніку Білоцерковську заочно заарештували в РФ. Про це зірка повідомила в Instagram.

Білоцерковська зараз живе у Франції, де володіє кулінарною школою. Там вона дала притулок своїй подрузі - українській співачці Олі Поляковій ще в перший тиждень війни. Тоді ж бізнес-вумен і засудила криваву політику Кремля та розповіла про жахіття війни в Україні.

Крім того, Білоцерківська передбачила смерть глави РФ Володимира Путіна.

Тепер їй загрожує великий штраф у розмірі трьох мільйонів рублів та десять років ув'язнення. Наразі Басманний суд Москви обрав для неї запобіжний захід у вигляді взяття під варту терміном на два місяці з моменту її затримання або екстрадиції на територію Росії.

Білоцерковська прокоментувала свій арешт і вкотре виступила проти війни в Україні. Також вона опублікувала реальні кадри того, що відбувається в нашій країні, і заявила, що, ймовірно, проситиме політичний притулок в Україні.

"А російські війська нікого і пальцем не чіпали, он навіть трупи своїх солдатів кидають. Аби лиш не чіпати. Ангели-денацифікатори. Та й напасти Україна вирішила саме в той момент, коли Росія випадково стягнула війська до її кордону. А РОСІЙСЬКА ВЛАДА ВЗАГАЛІ НЕ БРЕШЕ НІКОЛИ, тому за кілька тижнів закрила всі опозиційні канали, заблокувала соцмережі та ввела кримінальне покарання за поширення будь-якої інформації, крім "правдивої" від Соловйова & С. Ах, так. За версією М. Захарової - Оруелл написав 1984 про крах лібералізму, лихварка зарубала Раскольникова, а Муму втопила Герасима.

ВСІМ ДОБРЕ ВІДОМО", - іронічно написала Білоцерковська.