У Міністерстві охорони здоров'я країни пояснили таке рішення можливим утворенням тромбів після застосування препарату.

Нідерланди припинили щеплення AstraZeneca від коронавірусу людям у віці до 60 років після свіжих повідомлень про нові тромбози. Про це в п'ятницю, 2 квітня, оголосило  Міністерство охорони здоров'я, добробуту та спорту країни, пише ТАСС.

Відомство пояснило таке рішення тим, що у цієї вакцини може бути побічний ефект, зокрема,  утворення тромбів.

Йдеться про п'ять випадків захворювання в Нідерландах, що торкнулися жінок у віці від 25 до 65 років, одна з яких померла.

"Ми повинні проявляти обережність, тому було б розумно натиснути кнопку паузи зараз в якості запобіжного заходу", - сказав міністр охорони здоров'я Уго де Йонг.

За його словами, припинення уколів AstraZeneca триватиме до 7 квітня, коли очікується, що Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) представить свіжі рекомендації з цього питання.

Служба громадської охорони здоров'я GGD повідомила, що майже 10 000 вакцинацій, запланованих на наступний тиждень для голландських медичних працівників у віці до 60 років, були відкладені.

При цьому міністр охорони здоров'я Нідерландів Хуго де Йонг підкреслив, що на цей час неясно, чи з'являються тромби після щеплення, або вони були ще до вакцинації