До п'ятірки найкращих ресторанів світу увійшли Geranium у Копенгагені, Central у Лімі, Disfrutar у Барселоні, Diverxo у Мадриді та Пухоль у Мехіко.
У Лондоні відбулася церемонія нагородження найкращих ресторанів світу 2022 року. Рейтинг спонсорують S. Pellegrino & Acqua Panna. У списку виявилися 50 ресторанів у 24 країнах, розташованих на п'яти континентах. Про це йдеться на офіційному сайті.
Зокрема, до рейтингу потрапили заклади з Європи, Південної Америки, США, Китаю та Японії. Серед критеріїв з відбору були оригінальність меню, загальна атмосфера і смак страв, що подаються.
Наводимо вашій увазі п'ятірку найкращих ресторанів світу у 2022 році.
У Geranium у Копенгагені подають страви з таких оригінальних інгредієнтів, як копчена ікра, лісові гриби, маринований хміль, так і банальних - капуста та яблука, з яких кухарі створюють справжнє диво.
Central у Лімі визнаний найкращим рестораном Південної Америки 2022 року. У меню - морські гребінці, кальмари та молюски доставляються свіжими з узбережжя та Амазонки.
Disfrutar у Барселоні. Там працюють три шеф-кухарі Оріол Кастро, Матеу Касаньяс та Едуард Ксатрух, які пригощають гостей оригінальними стравами, натхненими іспанською молекулярною кухнею.
Diverxo у Мадриді шеф-кухаря Дабіза Муньоса відомий меню з ексцентричними уподобаннями. Це інноваційні азіатські страви - кантонська морська локшина з тушкованим вугром та кацу сандо (японський м'ясний сендвіч) із зайця з булочкою бріош.
Пухоль в Мехіко. Там два шеф-кухарі Енріке Ольвера та Хесус Дурон, які подають найкращі страви мексиканської кухні. Ресторан славиться мексиканським соусом Mole Madre, Mole Nuevo, який подається з птахом, м'ясом, овочами, енчиладою або тортильєю. Він складається з безлічі інгредієнтів та приправ, які змішує кожен кухар за своїм власним, таємним рецептом.