Країни Організації Північноатлантичного договору проведуть навчання Steadfast Noon, повідомив Єнс Столтенберг.

НАТО проведе наступного тижня чергові щорічні навчання щодо ядерного стримування на тлі неодноразових погроз президента РФ Володимира Путіна застосувати ядерну зброю. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу в Брюсселі в середу, 12 жовтня.
 
"Це рутинні навчання, які відбуваються щороку для того, щоб наше стримування було безпечним, надійним та ефективним", - пояснив він.
 
Генсек Альянсу засудив "завуальовані ядерні погрози" з боку глави правлячого режиму РФ Володимира Путіна. За його словами, ці погрози - "небезпечні та безвідповідальні".
 
У щорічних навчаннях Steadfast Noon візьмуть участь 14 країн-членів НАТО та літаки, здатні нести ядерні заряди, але без застосування боєзарядів із ядерними зарядами.
 
Мета навчань – забезпечити готовність відповідного персоналу та техніки Альянсу до найгіршого сценарію розвитку подій. У нинішніх умовах – надати членам Альянсу "відчуття безпеки".
 
"Ми уважно стежимо за ядерними силами Росії. Ми не бачимо жодних змін у російських ядерних силах, але ми залишаємось пильними", - додав Столтенберг.
 
Як уже повідомлялося раніше, за словами Столтенберга, країни НАТО на зустрічі в середу, 12 жовтня, мають намір змінити акцент на поставках озброєнь Україні, посиливши поставку систем ППО.