Щонайменше 162 людини загинули внаслідок землетрусу магнітудою 5,6 на Західній Яві, який стався сьогодні вранці.

Про це повідомляє  Sky News.

Cотні людей постраждали, понад 13 тисяч мешканців острова були змушені залишити свої домівки, майже 2400 будинків зруйновані внаслідок землетрусу. За даними Національного агентства з усунення наслідків стихійних лих, багато людей опинились під завалами. У районі зникла електрика, через що порушився зв’язок.

"Зусилля з евакуації людей у деяких місцях ускладнюються зсувами ґрунту. Підготовлена важка техніка, щоб завтра евакуювати ще поховані села", - зазначив окружний урядовець із Чіанжура Герман Сугерман.

На острові Ява стався потужний землетрус: десятки загиблих та сотні поранених

За даними Геологічної служби США, землетрус стався в регіоні Чіанжур у провінції Західна Ява на глибині 6,2 милі. Всього в країні за дві години після землетрусу було зафіксовано 25 повторних поштовхів.

Сьогодні вночі біля грецького острова Крит стався сильний землетрус магнітудою 5,5 за шкалою Ріхтера.

Раніше повідомлялося, що 18 листопада у Чернівецькій області стався землетрус магнітудою 2,7. Епіцентр був у районі міста Новодністровська на глибині 4 км. А на початку місяця поштовхи від землетрусу в Румунії чути було в Одеській, Чернівецькій, Хмельницькій, Івано-Франківській областях України, а також на території Молдови.