Кишинів слідом за Вашингтоном запровадив обмеження проти молдавських олігархів Володимира Плахотнюка та Ілана Шора.

Комісія з надзвичайних ситуацій (КНС) Молдови запровадила санкції щодо осіб, включених до списку санкцій США, яких вважають учасниками "постійних кампаній зловмисного впливу Кремля" та причетними до системної корупції в республіці. Про це повідомляє молдовське ЗМІ Realitatea у вівторок, 1 листопада.

Угоди, які здійснюються фізичними та юридичними особами, включеними до списку санкцій США, ретельно перевіряє молдовська влада.

Список осіб, підозрюваних у зв'язках з особами, які перебувають під санкціями, складається та оновлюється Службою інформації та безпеки, яка співпрацюватиме з цією метою зі Службою запобігання та боротьби з відмиванням грошей, Національним банком Молдови та іншими компетентними відомствами.

Служба інформації та безпеки може виключити особу, яка раніше включена до списку, якщо усунуті причини та умови, що обґрунтували включення цієї особи до списку, або якщо настали інші об'єктивні обставини, пов'язані з вищими інтересами держави.

Служба запобігання та боротьби з відмиванням грошей виносить рішення про припинення операцій з товарами, у тому числі коштами, частками у статутному капіталі юридичних осіб та реєстрацію прав на них терміном до 30 робочих днів.

Зазначимо, що Міністерство фінансів США 26 жовтня оголосило про запровадження санкцій проти дев'яти осіб та 12 організацій у Молдові - учасників "постійних кампаній зловмисного впливу Кремля". Зокрема, обмеження торкнулися молдовських олігархів Володимира Плахотнюка та Ілана Шора, які обіймали впливові посади та намагалися повернути Молдову під вплив Росії.