Міністерство оборони Білорусі спростувало інформацію про нанесення ударів по території Республіки Білорусь, після того як Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило про провокацію, передає УНН.

"Військове відомство заявляє, що поширювана інформація про нанесення ударів по території Республіки Білорусь є черговою провокацією і спробою розгойдати білоруське суспільство", - йдеться в повідомленні.

У Міноборони заявляють, що станом на 18:30 хвилин, незважаючи на заяви українських чиновників і низки ТГ-каналів, ні засоби контролю і розвідки повітряного простору, ні підрозділи МНС, що виконують завдання в цих районах, не підтверджують подібну інформацію.

Єврорадіо повідомляє, що інформація про обстріл білоруського села поки не підтверджена. У Гомельській області є селище з такою назвою. А в Підмосков'ї є аеропорт зі схожою назвою. Крім того, жителі селища Варані, розташованого за 9 кілометрів від Копанів, нічого схожого на вибухи не чули, але від місцевих жителів Капанів надійшла суперечлива інформація.

"Як землетрус був", - розповів жителька села Капани Столинського району Білорусі про авіацію над селом.

Повідомляється, що вона підтверджує, що 11 березня в районі Капанів, а також поблизу інших сіл сталися вибухи. Каже, скло тряслося, було страшно. За словами жінки, все сталося близько 16:00: "Як вибухнуло! І тому у людей були шибки у вікнах. Це було схоже на землетрус. У нас були тільки "подряпини" - це як літак летить і пускає дим. Ось такі були "тире". Високо-високо було, ніякого літака не було видно. Це було три рази. Вибухи були в Бухличах і Варанах".

Група з двох російських окупаційних літаків завдали удару по території Білорусі, перебуваючи в повітряному просторі України о 14:40.

Перед цим міністр оборони України Олексій Резніков повідомляв, що російська авіація готується завдати удару по низці населених пунктів на території Республіки Білорусь, що знаходяться поблизу українсько-білоруського кордону. Мета провокації - змусити чинне керівництво Білорусі до війни проти України.