У Британії відомо про 20 випадків мавпячої віспи. Симптоми можуть включати лихоманку, біль у м'язах і специфічний висип.

Органи охорони здоров'я Великої Британії рекомендують 21-денний карантин для близьких контактів людей, які захворіли на мавпячу віспу. Про це повідомляє ВВС.

Зазначається, що це стосується осіб, які безпосередньо контактували з хворими або проживають з ними в одному приміщенні. Таких людей просять повідомляти про свої контакти, останні поїздки та уникати контактів, особливо з людьми зі слабкою імунною системою, вагітними та маленькими дітьми.

У Британії відомо про 20 випадків мавпячої віспи. Симптоми можуть включати лихоманку, біль у м'язах і специфічний висип. Захворювання зазвичай протікає легко і більшість хворих одужують через 2-4 тижні.

Вважається, що ризик заразитися був у людей, які мали тілесний контакт або проживали в одному домогосподарстві з інфікованим або змінювали постільну білизну хворого без засобів індивідуального захисту.

Наразі відомо про 180 випадків щонайменше у 14 країнах, більшість з них - в Іспанії та Португалії. Генетичний аналіз трьох зразків показує, що цей вірус дуже подібний до того, що поширювався в Нігерії у 2018-19 роках, пише The Guardian.

Зазначається, що у Британії раніше були поодинокі випадки зараження - сім за 2018-2021 роки, всі вони були пов'язані із поїздками до Нігерії.

Нагадаємо, у Європі зафіксовано випадки нової хвороби - віспи мавп.