Німецькі законодавці проголосували за плани уряду щодо посилення вимог до носіння масок та тестування, щоб захистити населення від очікуваного збільшення випадків захворювання Covid-19 у зимовий сезон.

Про це УНН пише з посиланням на агенство dpa.

Нові положення про коронавірус у Законі про захист від інфекцій, правову основу заходів щодо стримування поширення вірусу у федеральних землях Німеччини, у четвер отримали 386 голосів, проти виступили 313 депутатів Бундестагу і троє утрималися.

По всій країні діючі правила, які вимагають від людей носити маски FFP2, повинні залишатися в силі для поїздок поїздами далекого прямування, але маски не будуть потрібні для авіаперельотів.

Тим не менше, люди в лікарнях, будинках для людей похилого віку та лікарських кабінетах також повинні носити маски FFP2, а ті, хто входить до лікарень і будинків для людей похилого віку, також повинні будуть довести, що у них негативний результат на коронавірус.

Нові закони дозволяють німецьким землям запроваджувати правила, які вимагають від людей носити маски в ресторанах та інших закритих приміщеннях з жовтня.

Землі також можуть вимагати, щоб люди носили маски при поїздках на громадському транспорті.

Тести на Covid-19 повинні стати обов'язковими у школах та дитячих садках, носіння масок також може стати обов'язковим з п'ятого класу та старше.

Питання про носіння масок у школах було предметом суперечок, і міністр освіти Беттіна Старк-Ватцінгер заявила, що школи поки що не повинні повертатися до обов'язкової політики носіння масок.

Якщо рівень зараження перевищить критичний рівень, землі зможуть запровадити додаткові вимоги.

Правила мають застосовуватися з 1 жовтня до 7 квітня 2023 року. Їх ще має прийняти Бундесрат.

Депутати опозиції розкритикували новий закон. Тіно Зорге, спеціаліст у галузі охорони здоров'я від Християнсько-демократичної партії, найбільшої опозиційної партії, звинуватив план уряду у наявності "значних технічних недоліків".

Але міністр охорони здоров'я Карл Лаутербах захистив закон: "Ми даємо можливість землям пропонувати саме те, що необхідно, залежно від ситуації з пандемією - не більше, але і не менше", - сказав він.

У рамках подальшої підтримки системи охорони здоров'я Німеччина також має надати додаткове фінансування лікарням, щоб компенсувати операційні витрати, що різко зросли.