На навколоземній орбіті можна розмістити десятки мільярдів супутників, стверджує фундатор SpaceX.

У космічному просторі біля Землі повно місця для розміщення ще багатьох супутників. Про це сказав засновник SpaceX Ілон Маск під час критики щодо розміщення на орбіті тисяч інтернет-супутників мережі Starlink, повідомила напередодні газета Financial Times.

"Космос просто величезний, а супутники дуже малесенькі. Це не та ситуація, коли ми якимось чином блокуємо інших. Ми нікому нічого не забороняли", - сказав Маск.

Він порівняв нинішню кількість супутників на низькій навколоземній орбіті із 2 млрд автомобілів на Землі. За словами глави SpaceX, кожна орбітальна "полиця" для супутників більша за поверхню планети і такі "полиці" є в 10 метрах одна від одної і тягнуться далі в космос.

"Це означає, що є місце для десятків мільярдів супутників. Кілька тисяч супутників - це дрібниця. Це як кілька тисяч машин на Землі - це нічого", - стверджує він.

Видання зазначає, що слова Маска стали відповіддю на заяву Йозефа Ашбахера, керівника Європейського космічного агентства (ESA). Раніше він заявив, що глава SpaceX "встановлює правила" для космічної економіки, а запуск тисяч інтернет-супутників Starlink залишить менше радіочастот та орбітальних слотів для всіх інших.