Білоруський правитель розповів Путіну, що Захід виношує підступні плани щодо розділу України, і українці, за його словами, ще проситимуть Білорусь та Росію про допомогу.

Правитель Білорусі Олександр Лукашенко під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним заявив, ніби НАТО та Польща мають намір "забрати західну Україну". Про це у понеділок, 23 травня, повідомляє BELTA.

"Є цікаві якісь речі несподівано в Україні. Ви це чудово знаєте. Нас, та й вас це має турбувати, що вони (політики) вже роблять кроки до того, щоби розчленувати Україну. Нас турбує те, що вони готові, - поляки, натовці - вийти, "допомогти" в такий спосіб забрати, як до 1939 року, західну Україну", - заявив Лукашенко.

Він зазначив, що його це насторожує ще й тому, що таку саму стратегію Захід нібито має і щодо Західної Білорусі.

"І, як я казав, ще українцям доведеться нас просити, щоб ми не допустили відриву цієї західної частини та інших частин від України... Їхні проблеми, які нам доведеться вирішувати", - сказав Лукашенко.

Він також наголосив на "незрозумілій поведінці в Києві" президента Польщі Анджея Дуди, додавши, що той "практично нічого не вирішує в Польщі. Займається цими фейками".