Найбільш розшукуваний бойовик Індонезії, пов'язаний з угрупованням "Ісламська держава" (ІД), був убитий в перестрілці з силами безпеки, повідомили військові, що стало перемогою контртерористичної кампанії проти екстремістів в джунглях острова Сулавесі, передає УНН із посиланням на The Guardian.

За словами військового начальника провінції бригадного генерала Фаріда Макруфа, терорист Алі Калора був одним з двох бойовиків, убитих в перестрілці. Він назвав іншого підозрюваного екстреміста Джако Рамаданом.

За словами Макруфа, ці дві людини були застрелені під час рейду, проведеного в суботу спільною групою військових і поліцейських в гірському районі Парігі Мутонг провінції Центральний Сулавесі. Він межує з районом Посо, який вважається осередком екстремізму в провінції.

"Алі Калора був найбільш розшукуваним терористом і лідером MIT", - сказав Макруф, маючи на увазі бойову групу "Моджахеди Східної Індонезії", яка заявляє про свою прихильність ІД. Він сказав, що сили безпеки ведуть пошук чотирьох членів угруповання.