Гебреєсус попередив, що чим більше поширюється коронавірус, тим більше його варіантів, навіть більш небезпечних, ніж Дельта, з'явиться.

Якщо до кінця 2021 року вдасться щепити від коронавірусу 40% населення кожної країни, світ зможе зупинити пандемію. Такий прогноз озвучив глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреєсус, виступаючи в середу, 21 липня, в Токіо на 138-й сесії Міжнародного олімпійського комітету.

"Разом з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком і Світовою організацією торгівлі я закликав до вакцинації принаймні 10% населення кожної країни до вересня цього року, 40% населення до кінця цього року і 70% - до середини наступного року. Якщо ми зуміємо досягти цих показників, ми не тільки зможемо зупинити пандемію, а й зможемо запустити світову економіку", - уточнив Гебреєсус.

Водночас глава ВООЗ попередив, що чим більше поширюється коронавірус, тим більше його варіантів, навіть більш небезпечних, ніж Дельта, з'явиться.

"І чим більше варіантів, тим вищий шанс, що один з них зможе ухилитися від вакцин - і ми всі повернемося в самий початок", - зазначив він і додав, що пандемія - це випробування, з яким світ поки не може впоратися.