Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у середу, 9 листопада відвідає військову базу у Великій Британії, де відбуваються навчання українських військових. Про це інформує пресслужба НАТО, передає УНН.

Повідомляється, що У Британії Столтенберг зустрінеться з прем’єр-міністром Сполученого Королівства Ріші Сунаком і главою Міністерства закордонних справ Джеймсом Клеверлі.

Генсек НАТО також відвідає британську військову базу, де навчаються українські військові разом із міністром оборони Беном Воллесом.

5 жовтня на території Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії розпочато підготовку молодших командирів Збройних сил України.

Курс передбачає заняття з лідерства, психологічної, методичної, вогневої, технічної та тактичної підготовок, а також міжнародного гуманітарного права.

Тренування проводять українські та британські інструктори із залученням іноземних зразків озброєння та військової техніки.

У Міноборони зазначили, шо після успішного завершення навчання військовослужбовців призначать на посади командирів відділень в підрозділи різних родів військ.