Російського лідера приголомшило протистояння українців та дії союзників на Заході, кажуть в американській розвідці.

Президент Росії Володимир Путін не божевільний, вважає Центральне розвідувальне управління США. Про це заявив газеті New York Times директор ЦРУ Вільям Бернз 9 березня.

"Президент Путін не божевільний, але його погляди стали твердішими. Через його ізоляцію і відчуження від оточення з ним стало дуже важко мати справу", - сказав він.

Бернз зазначив, що дії Путіна мають розвіяти будь-який сумнів щодо його намірів захопити Україну.

"Однак події останнього тижня перешкодили його планам. Насамперед завдяки українцям, їхній хоробрості та розуму, а також силі їхніх лідерів, що приголомшило його. Його засмутила реакція Заходу та єдність союзників у НАТО, особливо деякі рішення, ухвалені німецьким урядом", - наголосив голова ЦРУ.

За його словами, Путін також був спантеличений низькою боєздатністю власної армії.

Глава ЦРУ вважає, що росіяни колись усвідомлять причину та наслідки російсько-української війни, але це станеться нескоро.

"Населення РФ не розуміє справжнього масштабу загроз через пропаганду та тотальну цензуру у ЗМІ. Проте великі втрати військових можуть змінити настрої росіян", - вважає Бернз.

Він також сказав, що за даними американської розвідки, у Росії заарештували близько 14 тисяч мітингувальників проти війни з Україною, що є чимало для репресивного суспільства.

Зазначимо, що в медіа та соціальних мережах активно обговорюють ментальний стан Путіна, в тому числі через його вигадані мотиви нападу на Україну.

Про те, що Путін став параноїком, може свідчити той факт, що свого найближчого соратника, міністра оборони РФ Сергія Шойгу він тримає на відстані кілька метрів, а відео зі стюардесами було записано за допомогою хромакею - насправді в кімнаті нікого не було, про що можна судити з відображення у чайнику та руки, яка "проходить" крізь мікрофон.

У соцмережах Путіна порівняли з Божевільним Капелюшником з Аліси у країні чудес