Представник Росії в ООН заявив, що не варто погрожувати Росії і намагатися втручатися (у війну в Україні), оскільки РФ має ядерну зброю.

Заступник посла Росії в ООН Дмитро Полянський відкрито заявив про готовність застосувати ядерну зброю, якщо країну "спровокує НАТО". Про це Полянський сказав в інтерв'ю Sky News.

Так, відповідаючи на питання про перспективу ядерної війни проти решти світу, Полянський нагадав, що РФ має ядерну зброю, та інші країни мають з цим рахуватися.

"Якщо Росію спровокує НАТО, якщо на Росію нападе НАТО, то чому б ні, ми ядерна держава. Я не думаю, що про це правильно говорити. Але погрожувати Росії та намагатися втручатися не варто. Бо коли ви маєте справу з ядерною державою, звичайно, ви повинні прорахувати всі можливі наслідки вашої поведінки", - заявив він.

Заступник посла відкинув офіційну заяву уряду США про те, що військовослужбовці російських збройних сил винні у воєнних злочинах в Україні.

"Я не думаю, що ми робимо воєнні злочини в Україні. Звичайно, це не мені оцінювати. Я не там. І ви не там. Ви дивитеся на багато відео, які можуть бути фейковими. Ви вірите в одне, я вірю в інше", - додав Полянський.

До слова, раніше Полянський запевняв, що Росія ніколи не планувала і не вторгатиметься на територію України.

Нагадаємо, у Кремлі заявили, що застосування ядерної зброї можливе у разі загрози існуванню Росії. У Міноборони США риторику Москви щодо використання ядерної зброї назвали "небезпечною".