Дев'ять пацієнтів померли після виходу з ладу системи подачі кисню в Республіканській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги у Владикавказі, що в Росії.

Про це в понеділок, 9 серпня, повідомили на офіційному порталі Республіки Північна Осетія - Аланія. У прес-службі Міністерства охорони здоров'я регіону пізніше уточнили, що у всіх хворих був діагностований COVID-19, передає УНН.

Прорив труби, по якій подавався кисень, стався близько 17.15 за місцевим часом (збігається з київським).

У реанімації лікарні на момент НП перебував 71 чоловік, 13 з них — на інвазивної системі вентиляції легенів.

Влада РФ порушила кримінальну справу

“Фактично стався прорив кисневої труби з резервуара, який знаходиться під землею”, — повідомив тимчасово виконуючий обов’язки глави республіки Сергій Меняйло.

“Зараз йдуть роботи по усуненню проблеми ... Висловлюю глибокі співчуття сім’ям загиблих”, — додав він.

Після події налагоджена резервна подача кисню. У лікарні 62 людини продовжують перебувати у важкому стані. Пацієнтів забезпечили кисневими балонами з резервної підведенням.

Слідчий комітет (СК) РФ порушив кримінальну справу за фактом загибелі хворих. Провадження відкрито за статтею про виконання робіт або надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки. Встановлюються винні в трагедії. Розпочато перевірку стану кисневих систем у всіх медустановах республіки.

У РФ — понад 22 тис. інфікованих за добу

Як повідомили в російському оперативному штабі з виявлення коронавірусу 9 серпня, добовий приріст нових випадків інфікування коронавірусів в РФ склав 22 589, з діагнозом COVID-19 померли 790 пацієнтів. Всього в Росії за час пандемії зареєстровано 6 356 784 випадки зараження, померли 161 715 чоловік.