Джон Кірбі, координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій, сказав, що заява володимира путіна про негайну часткову мобілізацію була "очікуваною і ознакою того, що він бореться". Про це УНН пише посилаючись на CNN.

"Я думаю, що там було багато типового — багато з того, що ми чули раніше", — сказав Кірбі під час виступу на каналі ABC "Доброго ранку, Америка", пославшись на безпідставні заяви путіна про неонацистів в Україні та про те, що російська територіальна цілісність перебуває під загрозою.

Кірбі сказав, що оголошення путіним про часткову мобілізацію резервістів — це "багато та майже вдвічі більше, ніж він зобов'язався брати на війну ще у лютому цього року".

"Це безперечно ознака того, що він бореться, і ми знаємо, що він поніс десятки тисяч жертв. У нього жахливий бойовий дух, згуртованість загону на полі бою командування та управління досі не вирішено. Він має проблеми з дезертирством, і він змушує поранених повернутися в бій. Отже, очевидно, що робоча сила для нього проблема. Він почувається не у своїй тарілці, особливо в північно-східному районі Донбасу", — сказав Кірбі.

Кірбі також сказав, що США "серйозно" ставляться до ядерних загроз путіна, але ця риторика є "типовою".

"Для ядерної держави це безвідповідальна риторика, але це цілком типово для того, як він говорив останні сім місяців, і ми ставимося до цього дуже серйозно. Ми стежимо, як можемо, за їхньою стратегічною позицією, щоб, якщо знадобиться, змінити нашу. Ми не бачимо ознак того, що це потрібно прямо зараз", - сказав він.

Кірбі попередив, що застосування ядерної зброї матиме "серйозні наслідки".

путін заявив у середу, що часткова мобілізація поширюватиметься тільки на тих громадян, які перебувають у запасі і насамперед на тих, хто служив у збройних силах, має певні військові спеціальності та відповідний досвід.

Однак у березневому телезверненні путін заявляв, що додаткового призову резервістів не буде.