За попередніми даними, білоруські війська можуть бути залучені до вторгнення в Україну 11 березня о 21:00. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передає УНН.

“Як стало відомо Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, після першого раунду переговорів у Москві Путін і Лукашенко зробили по одному дзвінку”, - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що не виключено, що вони могли віддати такі розпорядження: Путін — здійснити провокацію, обстріл російськими літаками в районі ДКУ з боку України білоруської території; Лукашенко — готувати вторгнення ЗС РБ в Україну.

"За попередніми даними, білоруські війська можуть бути залучені до вторгнення вже 11 березня о 21:00", - зазначається в повідомленні.

Що було раніше

Група з двох російських окупаційних літаків завдали удару по території Білорусі, перебуваючи в повітряному просторі України о 14:40.

Перед цим міністр оборони України Олексій Резніков повідомляв, що російська авіація готується завдати удару по низці населених пунктів на території Республіки Білорусь, що знаходяться поблизу українсько-білоруського кордону. Мета провокації – змусити чинне керівництво Білорусі до війни проти України.