Міністерство оборони Білорусі 5 грудня викликало військового аташе України. Йому вручили ноту через нібито "порушення кордону Білорусі". Про це пише УНН із посиланням на повідомлення Міноборони Білорусі.

Зазначається, що дипломата викликали у департамент міжнародного військового співробітництва. Все через нібито “часті порушення кордону Білорусі зі сторони України”.

Приводом нібито став “інцидент” 4 грудня. За даними білоруського міноборони, у цей день в районі села Нова Рудня нібито зафіксували незаконний перетин кордону вертольотом Мі-8.

“Було наведено факти, що свідчать про ухилення України від виконання зобов’язань у рамках регіональних заходів довіри та безпеки, а також проведення на тлі обвинувальної щодо Республіки Білорусь риторики низки навчань поблизу білоруського державного кордону підрозділами збройних сил України”, — відзначили у Міноборони.

Також зазначили, що сукупність даних фактів може свідчити про можливість появи загрози безпеці Республіці Білорусь у південному напрямку.