На Французькій фермі виявили понад 20 тисяч свиней, над якими жорстоко знущалися, різали без знеболювання і били, а деякі тварини страждали від хворобливих гриж "розміром з футбольний м'яч", передає УНН посилаючись на Independent.

Свиней били, калічили і утримували в “убогих” умовах на французькій фермі, пов’язаній з Tesco, Sainsbury’s, Morrisons, Asda і Iceland, стверджують слідчі.

“Деякі тварини страждали від хворобливих гриж „розміром з футбольний м’яч“, і всіх їх годували антибіотиками, які Всесвітня організація охорони здоров’я вважає „останнім засобом“. Тварини на фермі з 20 000 свиней поставляються для бренду Herta, який виробляє сосиски, що продаються в п’яти провідних супермаркетах Великої Британії”, — пояснили експерти.

Компанія, що на 40% належить “Нестле”, стверджує, що “більш шанобливо ставиться до навколишнього середовища і благополуччя тварин”.

“Але на секретному відео, знятому французькими активістами, видно, що фермери порушують низку законів про благополуччя тварин. Слабких поросят, яких вважали нерентабельними, кидали на підлогу, де ті, хто не вмирав відразу, як кажуть, корчилися в агонії. Свині-матері містилися в стійлах для свиноматок, які заборонені у Великій Британії, оскільки не дозволяють тваринам повертатися. Один з працівників був помічений, коли „завдавав ударів свині в клітці, яка верещала від болю“, — пишуть в Independent.

У минулому році Waitrose зняв з продажу всю продукцію Herta після того, як були виявлені „плачевні“ умови утримання, включаючи канібалізм свиней, викликаний перенаселеністю. Також використовувалися апраміцин і лінкоміцин, які ВООЗ визначає як „критичні“ і „дуже важливі“ відповідно.

Компанія Herta заявила, що її постачальники „разом з нами прагнуть поліпшити умови утримання тварин“.

„Це вже другий випадок, коли кадри показують, що за обіцянками компанії Herta про високий рівень благополуччя ховаються розпуста і зневага“, — сказав, виконавчий директор організації Open Cages Коннор Джексон, який отримала ці кадри.

Він сказав, що відсутність пильності у британських рітейлерів дозволило імпортувати продукцію з низьким рівнем благополуччя.