У разі небезпеки військові літаки та вертольоти берегової охорони часто використовуються для перехоплення літаків, що порушують зону обмеження польотів через президента США.

Президента США Джо Байдена з дружиною Джілл Байден евакуювали зі свого будинку в штаті Делавер із містечка Рехобот-Біч до місцевої пожежної частини. Причиною став невідомий літак, що влетів у повітряний простір над будинком подружжя Байденів. Про це у суботу, 4 червня, повідомляє Fox News.

За словами представника Білого дому, евакуацію провели як запобіжний засіб.

"Невеликий приватний літак увійшов в обмежений повітряний простір... було вжито запобіжні заходи. Жодної загрози президенту або його сім'ї немає", - заявили в Білому домі.

Пізніше там додали, що президент та перша леді вже повернулися до своєї резиденції. Білий дім повідомив пресу про те, що сталося, майже через годину після інциденту.

"Літак був негайно виведений з обмеженого повітряного простору. Секретна служба США проведе бесіду з пілотом", - сказано у заяві.

Як пояснили в службі охорони США, невеликий літак помилково увійшов до обмеженого повітряного простору біля пляжного будинку Байденів.