США довгий час дотримувалися політики "стратегічної неоднозначності" і не давали зрозуміти, чи відповідатимуть вони військовою силою на напад на Тайвань.

Президент США Джо Байден заявив, що збройні сили Сполучених Штатів захищатимуть Тайвань у разі вторгнення Китаю. Про це він говорив в інтерв'ю Reuters.

Сполучені Штати тривалий час дотримувалися політики "стратегічної неоднозначності" і не давали зрозуміти, чи відповідатимуть вони військовою силою на напад на Тайвань.

На уточнення, чи США відправлять свої війська на захист острова, президент США відповів: "Так, якщо фактично відбудеться безпрецедентна атака".

На конкретніше питання "Тобто, на відміну від України, війська США, американці та американки захищатимуть Тайвань у разі китайського вторгнення?" Байден також відповів "Так".

У МЗС Китаю відповіли на заяву Байдена про намір американців захищати військовим шляхом Тайвань у разі китайського вторгнення.

"Ми не потерпимо спроб відокремити Тайвань, залишаємо за собою право вжити необхідних заходів, не варто недооцінювати нашу рішучість у захисті суверенітету", - йдеться у заяві МЗС Китаю.