Українські військові завдали удару по ворожих позиціях у Чорнобаївці та по складі боєприпасів у Херсоні.

ЗСУ продовжують створювати умови для контрнаступу на Херсон. Про це йдеться у зведенні американського Інституту вивчення війни (ISW) за підсумками середи, 6 липня.

"Дані дистанційного зондування FIRMS показали велику кількість пожеж уздовж кордону Херсон-Миколаїв та Херсон-Дніпропетровська область. На геолокованих кадрах видно, як українські та російські сили вели артилерійський вогонь у районі Снігурівки та Андріївки на кордоні Херсонської та Миколаївської областей. Українське оперативне командування Південь додало, що російські війська завдали ракетних ударів по житловій інфраструктурі в Нечаяному (приблизно за 33 км на захід від Миколаєва), але російські Telegram-канали стверджували, що російські ракети завдали удару по українських позиціях", - сказано в повідомленні.

Аналітики стверджують, ґрунтуючись на супутникових знімках, що ЗСУ завдали ударів по ворожих позиціях у районі херсонського аеропорту (поблизу Чорнобаївки). Також згадується удар по складі боєприпасів росіян у районі Херсонського вокзалу.

Також повідомляється, що напередодні окупанти провели безуспішні наступальні операції на північному заході Херсонської області та продовжують вести артилерійський вогонь по всій південній осі для відбиття українських атак.