Питання про усунення спікера парламенту планують винести на голосування у четвер, 7 жовтня.

Верховна Рада може розглянути питання про відкликання Дмитра Разумкова з посади голови парламенту 7 жовтня. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерело.

Уже завтра Рада може проголосувати за включення цього питання до порядку денного і визначитися з процедурою його розгляду.

Згідно з регламентом, за два дні до голосування за відставку спікера депутатам повинні бути представлені звіти Рахункової палати і самого спікера.

Нардеп від Слуги народу Євгенія Кравчук підтвердила інформацію про те, що на посаду спікера розглядають Руслана Стефанчука. А його місце, за даними ЗМІ, може зайняти голова партії Слуга народу Олександр Корнієнко.

Сам Разумков в ході погоджувальної ради сьогодні заявив: "Підписні листи були видані в той же день, аж два пакети, щоб усім вистачило, ну щоб "напевно". Бачу в ЗМІ інформацію про те, що голосування може відбутися у вівторок, середу. Хотів б всім нагадати, що ми живемо з вами за регламентом. І процедури, в тому числі і відкликання голови Верховної Ради, буде відбуватися за регламентом. Іншого не буде".

Він додав, що "поки я голова Верховної Ради, тут буде працювати закон".