Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що українська сторона вважає дивним, що візит комісії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС тривав лише дві години. Про це він розповів в ефірі телемарафону, передає УНН.

«Дивно, що місія тривала дві години. Коли місія такого рівня, а це інженерно-ядерно-фізична місія. Тобто, та що має конкретні алгоритми перевірки, що відбувається саме з механізмом управління складною інфраструктурою, якою є атомна електростанція. МАГАТЕ каже, що там залишаться представники постійно. Але за дві години, тим більше, коли біля тебе крутяться росіяни і розповідають, де і що прилетіло, то можна було послухати тільки казки у виконанні представника росатому і не більше. Ми побачили, що коли приїхала комісія МАГАТЕ на ЗАЕС, то вони їй показали залишки снарядів, що начебто це залишки снарядів української сторони», — зазначив Подоляк.

За даними Енергоатому, станом на 18:00 1 вересня 2022 року генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі залишив Запорізьку АЕС. Разом з ним зі станції поїхали більшість членів делегації і залишились 5 представників місії МАГАТЕ.

Гроссі заявив, що завершив свій перший візит на Запорізьку АЕС і додав, що МАГАТЕ зберігатиме там постійну присутність.