Найбільше співробітників компанії загинули у Маріуполі й Авдіївці. До лав ЗСУ приєдналися 7 000 працівників Метінвесту.

За час вторгнення Росії в Україну компанія Метінвест втратила більш як 500 своїх працівників, близько 600 було поранено, повідомляє сайт Групи у п'ятницю, 28 жовтня.

"На жаль, за вісім місяців війни сім'ї Метінвесту довелося заплатити величезну ціну у боротьбі за свободу і незалежність України. 501 співробітник компанії та члени сімей працівників загинули внаслідок бойових дій. Серед них 140 осіб, які віддали життя, захищаючи Україну у лавах ЗСУ та 361 мирний житель. Серед загиблих – 22 дитини співробітників Метінвесту, наймолодшому з них не виповнилося й року", – повідомляють у компанії.

Ще 593 співробітники і члени їхніх сімей були поранені. Компанія надає медичну і матеріальну допомогу постраждалим співробітникам і членам їхніх сімей.

Метінвест нагадує, що завдяки героїзму співробітників вдалося законсервувати роботу підприємств у зоні бойових дій, запобігши екологічній катастрофі.

"На жаль, найбільше співробітників загинули саме у Маріуполі й Авдіївці. Не оминули сумні новини Запоріжжя, Кривий Ріг, Кам'янське, Покровськ та інші міста. Сім'ї загиблих отримали матеріальну і психологічну допомогу компанії", – повідомляють у компанії.

31 жовтня, на 250-й день війни, заради вшанування пам'яті загиблих на всіх підприємствах групи Метінвест під час зустрічей з колективами проведуть хвилину мовчання.

Крім того, повідомляється, що до лав ЗСУ приєдналися 7 000 працівників Метінвесту. Компанія забезпечує мобілізованих співробітників касками й бронежилетами.