На військовозобов'язаних жінок, які після 1 жовтня мають стати на облік, будуть застосовуватися ті самі обмеження, що й на чоловіків.

Цю інформацію у коментарі «Суспільному» підтвердив юрист Міноборони Володимир Смілка.

За його словами, до кінця 2022 року держава не застосовуватиме санкції щодо жінок, які порушують законодавство та ігнорують постановку на військовий облік.

Однак, як попередив Смілка, військовозобов'язаних українок стосуватимуться тих же обмежень, що й чоловіків. Після 1 жовтня жінки, які мають 14 відповідних спеціальностей, не зможуть виїжджати за межі України під час дії воєнного стану.

«Оскільки ми наближаємося до стандартів НАТО, ми йдемо до них не лише у зброї, а й у військовому обліку. Цей облік однаковий як жінок, так чоловіків. Вони збирають необхідні документи та звертаються до керівника свого підприємства, прямують до територіальних центрів комплектування», – продовжив представник Міноборони у спілкуванні з журналістами.

Щоб стати на військовий облік, жінкам необхідно звернутися до центру комплектування з паспортом, ідентифікаційним номером, свідоцтвом про шлюб та народження дітей, дипломом, довідкою з місця роботи із зазначенням спеціальності.