Євросоюз планує переглянути обмеження проти РФ, щоби не перешкоджати експорту російського продовольства.

Європейська комісія планує скоригувати в сьомому пакеті санкцій обмеження проти Росії, які є чинними зараз. Це необхідно, щоб не перешкоджати експорту продовольства, повідомляє інформаційне агентство Reuters із посиланням на свої джерела у п'ятницю, 15 липня.

Зокрема, одне з джерел назвало новий пакет санкцій "шостим з половиною" через його невеликі масштаби порівняно з попередніми, які вдарили по російській нафті та вугіллі.

Нові обмеження спрямовані проти імпорту російського золота через треті країни, проте подробиці з цього питання поки не розкриваються.

Брюссель також посилить чинні обмеження. Зокрема, планується запровадити нові санкції на імпорт товарів, які можуть використовувати у військових цілях, наприклад, хімікати та техніку.

Джерела повідомляють, що до сьомого пакету увійдуть нові близькі до Кремля фізичні та юридичні особи.

Єврокомісія також внесе деякі зміни до чинних обмежень, щоб переконатися, що вони не вдарять по експорту продовольства та зерна з Росії. Таким чином, російські судна можуть заходити в порти ЄС, якщо вони транспортують харчові продукти або ліки.

Посли ЄС обговорять новий пакет санкцій вже наступного тижня, щоби остаточно затвердити його, зазначає інформаційне агентство.

Нагадаємо, європейські ЗМІ заявили, що сьомий пакет антиросійських санкцій можуть ухвалити протягом тижня.