Жінці заблокували рахунки.

Молодший науковий співробітник Інституту міжнародних відносин Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Ольга Калініна вдруге помилково потрапила до списку санкцій Ради національної безпеки і оборони.

Про це повідомляє «Обозреватель».

Рахунки жінки вже заблоковані, вона не може отримувати зарплату і користуватися банківськими картками.

У 2018 році її внесли списку санкцій РНБО, вказавши ПІБ та розкривши її персональні дані. Виявилося, що її переплутали з іншою Ольгою Калініної - «секретарем територіальної виборчої комісії Первомайського району» в Криму.

Щоб домогтися справедливості після попередніх санкцій знадобився майже рік.

«Це коштувало нервів, часу, сил ... Нікому не побажаю зіткнутися з подібною ситуацією», - сказала Калініна.

За словами жінки, до сих пір перед нею навіть не вибачилися за допущену помилку.

«Якби не резонанс, не допомога ЗМІ, прокуратури АРК, Держприкордонслужби України, які надали докази того, що я ніяка не терористка, то я б до сих пір жила в пеклі. Це ж треба так лажати, щоб раптом помилково "відправити" людини під санкції! Але, знаєте, навіть не здивуюся, якщо через кілька років знову побачу себе в подібному списку », - додала Калініна.

 

У липні 2021 року киянку відмовився обслуговувати Monobank, а потім і «ПриватБанк». Її рахунки заблоковані.

«Спочатку я подумала, що стався якийсь збій. Але коли мені прислали повідомлення, що по відношенню до мене введені санкції, я подумала, що сплю. Адже це вже було », - сказала Калініна.

 

На сайті Офісу президента опублікований Указ № 265/2021, яким глава держави ввів у дію рішення РНБО. І в списку фізосіб, проти яких застосовані санкції, під номером 85 є Ольга Калініна, але з персональними даними мешканки Києва.