Незважаючи на те, що сторони погодилися з необхідністю введення повного припинення вогню на Великдень, остаточно домовитися не вдалося.

На засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) щодо Донбасу в середу, 28 квітня, головною темою була пропозиція повернутися до суворого дотримання повного і всеосяжного режиму "тиші" на час великодніх свят. Однак сторони не змогли домовитися, пише Інтерфакс-Україна.

"Всі сторони погодилися з необхідністю встановити" великоднє перемир'я". Було запропоновано два тексти документа - український і російський. Але не вдалося нам поки домовитися щодо остаточного тексту, тому що є чутливі формулювання. Потрібен час, щоб їх добре продумати. Проте сторони домовилися продовжувати консультації та знову підтвердили ідею про встановлення "великоднього перемир'я", - розповів речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович.

Він додав, що переговори велися шість годин.

За словами спікера, консультації про необхідність "великоднє перемир'я" тривають на рівні політичних радників Нормандського формату. Арестович не виключив позитивного рішення щодо цього питання.

Російська ж сторона звинувачує Україну в тому, що не вдалося домовитися про повне припинення вогню.

"Україна заблокувала запропоновані Росією на засіданні ТКГ механізми запобігання порушень режиму припинення вогню на Донбасі", - заявив глава російської делегації в ТКГ Борис Гризлов, повідомляє Telegram-канал Политика страны.

За його словами, українські учасники не обговорювали питання по суті, а "вибудовували заплутані "юридичні конструкції" з метою невизнання Донбасу  як сторони конфлікту".

У підсумку наступна зустріч Тристоронньої контактної групи відбудеться 19 квітня.